Along came Nelly...

Senaste inläggen

Av Mrs Unique - 24 juli 2011 17:43

Nu har John lovat mig att vi ska få ner mig ungefär 40kg i vikt under 2012 coh framåt. Dock ska det inte få gå för fort = hälsosamt =)


För som det är nu orkar jag inte med att väga så här mycket psykiskt sett. För mycket ångest som ligger i fettet och så mycket gamla problem som "löstes" med mat. Nu efter denna graviditet är klar och allt är fritt fram i Januari 2012 hoppas jag. Bär det av på den stora, omvälvande resan mot min gamla vikt på högst 75kg =D


Skriver jag det här och fortfarande har makens stöd senare så kkommer jag måsta genomföra detta vilket är perfekt.

ANNONS
Av Mrs Unique - 18 juli 2011 09:00

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.


Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.


Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.


Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.


Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.


Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

ANNONS
Av Mrs Unique - 17 juli 2011 21:05

Imorgon kommer jag kanske inte hinna blogga någonting så tänkte skriva lite idag istället =D


Direkt då jag vaknat ska vi till Socialen och hämta ut moderskapslådan, sen in till stan till FPA och fråga lite om ansökningsblanketterna och sen skjutsa svärföräldrarna som ska med båten till Åbo. Efter detta är gjort ska vi handla åt min pappa och syskon, eftersom mamma är på semester i Sverige. De kan inte hjälpa till och göra det själva ska ni tro(!). och få ta våra grejer som vi beställde med mamma från IKEA <3


Men sen ska vi hem och plocka lite igen, i barnrummet och bara vila och sen ut med hunden ett par promenadomgångar antar jag. Jag har så jäkla mycket energi just nu i min kropp, SKÖÖÖNT!

Av Mrs Unique - 15 juli 2011 17:08

I onsdags var jag till min odinarie barnmorska igen, kan säga att det kändes lite konstigt med tanke på att det var 8 veckor sen sist (!). Vi lyssnade på hjärtljuden på bebis som lät jättetydligt men de hade gått ner från typ 150 till 145 slag i minuten. =)

Mitt blodtryck var lågt och fint som vanligt och livmodern växer som den ska, mitt SF-mått var 22cm.   

Och så har jojjo-vikten startat igen, från andra till tredje gången gick jag ner 2,25kg men nu hade jag gått upp 2kg igen, trots att jag rör på mig hela tiden tycker jag och inte äter allt för mycket sött och sånt.   

Och sen så fick jag fylla i vad jag är orolig över som gäller förlossningen, egentligen ingenting men det finns ändå en oro som gnager i bakhuvudet och vägrar släppa taget efter det samtalet :P


Och efter det besöket var vi och köpte en fleece-halare i strl 56 av en tjej, bebis ska ju också få vara fin när vi far från BB   


Mamma far till Sverige idag och kommer hem nästa lördag kväll först men på söndag kväll ska jag och min man åka hem till min pappa och hämta lite bebisgrejer vi beställde av mamma från IKEA. Fick övertala brorsan att ta hem det tidigare, fastän han grymtade över att det skulle bli trångt i deras 5-sits bil, trots att de bara är 2 som åker i den. Hahha.

Av Mrs Unique - 11 juli 2011 10:32

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Föräldrapenning för föräldrautbildning. Båda föräldrar kan vara lediga samtidigt.


Nu är det inte ovanligt med ryggproblem under graviditeten,  

Av Mrs Unique - 6 juli 2011 12:08

Mamma och jag är tydligen lite, eller kanske väldigt mycket oense om MYCKET gällande vårt barns uppfostran och hur jag skulle se min förlossning avlöpa...Hon tycks ha otroligt svårt att inse att det är VI/JAG som ska få bestämma om jag vill ha sen avnavling, eller snabb hemkomst om allt känns och ser bra ut. Samt att jag har för mycket mage för snabbt - Men man brukar väl få det lite snabbare med andra barnet och jag tycker inte den är så stor fastän jag är i vecka 20+1. 

Hon gör mig så jävla trött samt att hon hela tiden poängterar att hon vill att det är en flicka i magen som vi ska döpa till Viola isåfall för att hon aldrig fick sin tredje flicka, samt att hon tycker allt är så sött till flickor men det är tråkigt att handla till pojkar??!!


Hon har en MILJON tankar till hur vi ska uppfostra barnen men jag kommer aldrig låta henne ta hand om våra barn som dagmamma eller annat dels för att hon är mormor och dels för att hon skiljer sig från mina tankar. Hon är för kontrollerande gentemot barnen har jag börjat inse nu, allt de gör ska hon bestämma över...


Fastän jag förklarar att tiderna ändras så inser hon inte det, och att jag dessutom läser psykologi med inriktnig mot barn och sådant och vet saker som de flesta föräldrar inte vet (detta märkte jag tydligt igår på färjan vid maten).

Det satt en mamma med en pojke i 3års åldern som klättrade på bordet och nojsade på, medans Leo satt still, samma ålder. MEN mamman jämförde deras sätt att sitta vid bordet, samma gjorde min mamma med Leo och den andra pojken, "Ät inte med fingrarna, se hur duktig den andra pojken är här brevid!" , "torka dej om munnen nu, det ser ju ut som om du skulle gjort nåt annat än ätit med den där munnen!"

Behöver jag ens tala om hur arg jag blir på såna här föräldrar som jämför barnen, ALLA BARN UTCVECKLAS OLIKA; MEN DE UTVECKLAS INTE MED HJÄLP AV ATT BLI FÖRNEDRADE!!!!!

Av Mrs Unique - 4 juli 2011 12:58

Imorgon bitti så bär det av till Sverige över dagen med mamma och ett lånebarn, Leo =)

Det ska bli så kul att få komma ifrån vardagstristessen lite. Ska köpa lite det ena och det andra =D


Ses på Onsdag!  

Presentation


Hoppas du kommer trivas!Buzzador

Fråga mig

14 besvarade frågor

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Along came Nelly... med Blogkeen
Följ Along came Nelly... med Bloglovin'

Lämna ett avtryck

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se