Along came Nelly...

Senaste inläggen

Av Mrs Unique - 25 april 2011 17:53

Gravid vecka 11

Din bebis väger nu ungefär 8 gram och är 4.4 till 6.1 cm från huvud till rumpa, ungefär motsvarande en stor lime! De tre kommande veckorna kommer längden att fördubblas. Huvudet är fortfarande oproportionerligt stort och utgör nästan halva fostrets längd.


Du närmar dig nu slutet av den första trimestern och din livmoder är nu så stor att den tar upp den största delen av ditt bäcken och kan hos en del kvinnor redan kännas i nedre delen av buken.


Det är ännu för tidigt att känna fostrets rörelser; vanligtvis är det gaser eller en felaktigt daterad graviditet.


Du kanske också märker förändringar i tillväxten hos ditt hår och dina naglar. Vissa upplever ökad hårväxt medan den minskar hos andra.


Du bränner kalorier snabbare nu än vad du gjorde innan du blev gravid, och på grund av den ökade mängden blod och ökad blodcirkulation så känner du dig varmare än vanligt.

Bebisen

Vecka 11 är den sista veckan innan din bebis lämnar embryostadiet och blir ett foster. Bebisens naglar bildas den här veckan, och de yttre könsorganen börjar att anläggas för att bli färdiga om tre veckor.

 

Antalet blodkärl i moderkakan ökar drastiskt för att kunna försörja bebisen med    näring och syre som behövs för den fortsatta utvecklingen. Innuti bebisen uvecklas de intre organen och matsmältningssystemet.


Som en förberedelse för amningen kan din bebis redan svälja. Den kan också kissa ut det fostervatten som den sväljer. Fostervattnet förnyas kontinuerligt. Den lilla sparkar och rör sig, men är alldeles för liten ännu för att du ska kunna känna det.


Alla viktiga organ har anlagts vid det här laget och fungerar till största delen som de färdigutvecklade organen, men de behöver fortfarande öka i effektivitet och storlek.

ANNONS
Av Mrs Unique - 21 april 2011 14:29

Nu har vi vart till Gyn. polikliniken för att träffa överläkaren som lovade oss att se extra noga över oss. Vi fick göra ett VUL och lyssna på barnets hjärtljud för första gången, h*n var så himla söt och ljudet lät bra samt att fostret såg normalt ut för att vara i denna vecka. Dock så trodde BM att vi var 10+3 förra onsdagen   vilket visade sig vara lite fel och vi blev flyttade bak till 9+3, alltså 8 dagar bakåt igen. Men då får vi bara mer tid att förbereda oss med allt. =D

Sen efter det var vi hem till våra kära vänner i Saltvik som ska få barn när som helst nu med BF 11maj.


PUSS <3

ANNONS
Av Mrs Unique - 13 april 2011 15:25

Nu har vi nyss kommit hem efter att ha vart hos bm på inskrivning, bokat sockerbelastningsprov, pratat om fostervattens prov, och mycket mycket mer. Nästa gång ska vi få höra bebisens hjärtljud och om en vecka blir det tidigt ultraljud. Dock glömde jag väga mig och glömde få urinprovs-burkarna. Men fy tusan vad ont det gör att bli stucken, hade lust att vråla rakt ut då hon stack både i fingret och armen. :(


Skolan äter typ upp mig och jag hinner ej med bloggen så mycket jag skulle vilja.

Men hoppas jag orkar skriva snart igen =)

Av Mrs Unique - 4 april 2011 19:34

Japp, såg just inne på eurobaby.info att de har specialerbjudande just nu så jag lyckades få till det som så att de skulle köra hit den till Åland åt mig gratis och jag betalar endast 435e!!  Tusans billigt jue. Å då ingår alla tillbehör dessutom

Vanligtvis kostar denna vagn över 500e.


Vet att det är tidigt ännu men det var ju ett riktit kap just nu och det råkade passa bra då.


  Vi valde en sådan modell Stockholm i svart/champagne =)

Av Mrs Unique - 30 mars 2011 16:07

Om tre veckor ungefär så ska vi äntligen få fara på ett tidigt ultraljud och få se om barnet ser ut att må bra. "Peppar, Peppar..." *tar i trä*

Men vi är båda väldigt övertygade om att den här gången ska det gå bra, så det så.

Alla som bara vill vara negativa och kläcka onödga kommentarer som att vi inte ska    vara glada förräns vi vet helt säkert och sånt! Dra åt Hel*ete...orkar inte ha en massa energitjuvar runt mig och jag Tänker visst vara glad och stolt över livet som växer i min mage, fastän jag är tjoock så spela roll!!

Av Mrs Unique - 26 mars 2011 16:41

Dock får ni lov att inte b ry er om hur jag ser ut/ pratar med mysko röst :P 

Av Mrs Unique - 26 mars 2011 16:23

Igår var jag och träffade Morgan Alling på Hotell- och Restaurangskolan med min utvalda klass =D

Jag gick hela veckan och tänkte bara: "fan vad tråkigt att sitta och lyssna på någon annans uppväxt som de påstod vara så dålig, för jag upplevde inget jobbigt med det jag hörde av hans ljudbok. Men jag måste erkänna att jag hade SÅ fel om det.

Jag tycker han är den bästa föreläsaren jag någonsin träffat!!

Alla borde tvingas läsa hans bok!!

"Kriget är slut" heter den.


 

Morgan; du är så jävla stark och du är en stor förebild för mig då jag kände igen mig mycket i din historia. I LOVE YOU!


Av Mrs Unique - 24 mars 2011 17:40

Vecka 7

Week06_19751.jpg
Längd: 4-8 mm

Om barnet
I början av denna vecka är embryot fyra veckor gammalt. Det har formen av ett C, med huvudet i ena ändan och svansen i den andra och ser mer ut som en räka än som en människa. Det är egentligen omöjligt att mäta embryot på samma sätt som man gör när barnet är fött eftersom det inte har ben ännu och ligger ihoprullad. Under graviditeten mäter man därför från ovansidan huvudet till stjärten –det måttet används också på dessa sidor och kallas CRL (=crown to rump length) .

Små cirklar kan nu skönjas på sidorna av huvudet. Det är dessa som ska bli ögon. Öronen börjar också bildas nu. De celler som ska bli lever, lungor, mage och bukspottskörtel hittar sin plats för att kunna omvandlas till organ. Faktum är att de flesta organ börjar sin utveckling i denna vecka. Mot slutet av veckan har små knölar växt ut på armarnas och benens platser. Armarna växer fortare än benen i början.

Denna vecka fylls hjärtat med blod. Fram tills nu har förstadiet till hjärta pumpat runt vätska i kroppen, men nu är det alltså blod som börjar pumpas runt i de små venerna. Blodcellerna bildas. Venerna utvecklas snabbt så att de kan förse alla nybildade organ med näring. Lederna bildas också denna vecka och hjärtat består nu av höger och vänster kammare. Pulsen når 100 till 120 slag i minuten. Blodet pumpas genom navelsträngen – på så sätt kan embryot göra sig av med avfallsprodukter och tillgodogöra sig näringen från kvinnans kropp. Denna cirkulation fortsätter på samma sätt tills barnet är fött.

 
 
Till föräldrarna:
Man kan ofta höra att kvinnan blir beteendeförändrad under graviditeten på grund av hormoner. Att bli gravid är för de flesta en omvälvande upplevelse, men man ska komma ihåg att många känner sig också precis som vanligt. Men vad är då hormoner? Oret hormon betyder att stimulera och hormoner är ämnen som stimulerar speciella organ i vår kropp. Under graviditeten är detta helt avgörande eftersom de ger kroppen besked om befruktninge och hindrar kroppen att stöta ut "det främmande föremålet", nämligen fostret. Och det där med att kvinnor skulle bli dumma under denna tid är givetvis en myt.
 

Presentation


Hoppas du kommer trivas!Buzzador

Fråga mig

14 besvarade frågor

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Along came Nelly... med Blogkeen
Följ Along came Nelly... med Bloglovin'

Lämna ett avtryck

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se