Along came Nelly...

Senaste inläggen

BM

Av Mrs Unique - 16 maj 2011 19:08

Är i vecka 14+1 enligt mensen men enligt VUL 13+0...T.om barnmorskan visste inte vad vi skulle tro på i vilken vecka jag är i   


Men alla värden såg bra ut och sockret såg superbt ut sa hon och jag har fortfarande inga kössjukdomar.hihi =)


Ska på ultraljud nu på onsdag =)

ANNONS
Av Mrs Unique - 16 maj 2011 09:30

Just nu sitter jag nog hos barnmorskan för tredje gången denna graviditet. Förra gången sade hon att vi skulle lyssna barnets hjärtljud och jag skulle få börja med att ge urinproven =)

 

I fredags var jag och tog sockerbelastnings-test, vilket tog 2 timmar och jag fick inte äta på 14 timmar och inte dricka på 10 timmar, trodde det skulle vara hemskt men det gick superbra, det som var mindre trevligt var ju sockerlösningen man skulle hälla i sig rätt raskt.

ANNONS
Av Mrs Unique - 16 maj 2011 09:00

Gravid  vecka 14

Gravid vecka 14

Har du en tennisboll hemma? Din bebis är nu ungefär lika stor som en tennisboll i vecka 14. Din kropp förbereder mer plats för bebisen i din mage.


Bebis

Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

Du

Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt.Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Av Mrs Unique - 15 maj 2011 17:40

Mrs Uniques man gör en litet blogginlägg angående våra framtida barns barnprogram på tv.

Orsaken till att jag skriver det här är att dagens barnprogram är helt sjuka i huvudet. Som t.ex cow and chicken. Har sett bara ett avsnitt och såg i 2 minuter. Och våra barn får inte se dagens barnprogram efter att jag såg det. I cow and chicken så visade de en man som hade sex med en höna. Det var chickens farföräldrar. Helt sjukt. Om ett barn ser det så kanske de kommer och säger "Jag vill gifta mig med ett djur och ha sex med det. Så gör de i barnprogrammen." Och chickens bror är en ko. helt sjukt. sen nånting om en babian som bara visar baken. vem vill se en bak. sen är dagens tecknade barnprogram enbart dåligt tecknade. som att de drar linjer varstans bara för att.


Nä våra barn ska bara se tecknade serier från 80- och tidigt 90- tal. Där finns även Disney.

Allt är ordentligt ritat. Sen finns det en riktig story som går längs med hela serien i alla säsonger för att inte prata om introna till de serierna. Låtarna har en innebörd och är riktigt bra. Lyssnar man på t.ex M.a.s.k och Jayce and the wheeled warriors så är låtarna mycket positiva och handlar om hur man kan ändra sig själv om man verkligen tar till sig det.

sen i slutet på varje M.a.s.k avsnitt så visar de på ett sätt åt barn vad som är farligt att göra som t.ex ha radion vid badkaret eller hårtork i badet när man badar och liknande. I de serierna från de årtalen handlar det jättemycket om etik och moral. Det onda mot det goda etc.

Kan stolt säga att det var de serierna som formade mig. De handlar även mycket om att våga vara sig själv, ha en egen vilja, vad som är rätt och fel, inte falla för grupptryck, och även för mig vad det handlar om att vara en BRA ledare där många vill följa en och inte som dagens sjuka politiker och präster.

Här kommer smakprov på vilka serier det ska vara. Är bara deras themes i en kavalkad. kommer ta in lite olika klipp så några serier kan förekomma flera gånger. Men observera låtarna. Speciellt Jayce and the wheeled warriors, M.a.s.k, Jem, Disneylåtarna, Transformers (det var min favoritserie som liten och den formade mig mest och även m.a.s.k och jayce formade mig mycket), he-man, she-ra, ghostbusters, många många fler. Och leksakerna som gjordes från serierna var riktigt bra.

Dock måste man även tillägga att förr gjorde man även en långfilm av serierna om de var extra framgångsrika. Fast just nu vet jag enbart Transformers och He-man och She-ra filmerna. Där fick även Transformers en oscar för bästa animerade film 1986. Det visar vilken klass de serierna från 80- talet var i och dagens som bara funkar som skrik eller skräpprogram där man inte får ut nånting eller använder hjärnan. Man får bara dåliga vibbar och barnen vill gifta sig och ha sex med djur eller annat konstigt.


Jag avslutar klippen med att de som är längst ner är från just oscarsbelönade Transformers. Tar med låtarna. Så ni får höra lite ur soundtracket som visar att de verkligen satsade på filmerna och serierna. De gjorde även musikvideor som spelades på Mtv.


Nu kommer två klipp ur filmen men med nya låtar. :)

Tjohej på dig! //Mannen

Av Mrs Unique - 14 maj 2011 07:56

Idag ska vi alldeles om  en timme iväg på en föreläsning på Alandica, vårt eget kulturhus på Åland :P

föreläsningen kommer handla om öronsjukdomar samt allergier hos hundar och det ör en föreläsare från Djursjukhuset i stockholm som kommer hit.


Denna är gratis för alla som har en hundförsäkring på Ömsen så vi passar på då vi blev inbjudna, och sen så bjuder de ju på mat efteråt =D


  

Av Mrs Unique - 13 maj 2011 16:35

Jag har vart så jäkla sugen på någon sur godis ikväll men då vi ringde mina svärföräldrar bad vi om att de kanske skulle kunna köpa en liten påse med något surt då de ändå ska vara ute här i morgon och vara hundvakt..., Men ICKE sa Nicke. De    totalvägrade (läs:svärmor), Ibland undrar jag hur hon tänker; de har alltid kakor, glass eller godis hemma och köper godis i mängder till sina barnbarn men när man enda gången på 3år ber om en liiiten godispåse så går det inte för sig. Visst har jag en viss övervikt men jag tränar och äter mycket nyttigt under vardagarna så det skulle inte ha skadat.


Men som tur var ska min mamma till affären så hon skulle köpa lite choklad, kommer funka bra tror jag, med tanke på att jag mår i stort sett illa då jag hör ordet ´Choklad´.


Men svärmor tror att hon mår så mycket bättre av att själv äta sött "hela tiden" och köpa en massa "hälsopiller" som ska främja hälsan men jag tycker hon blir mer och mer sjuk desto mer piller hon pillar in :P

Av Mrs Unique - 12 maj 2011 16:52

       

Av Mrs Unique - 12 maj 2011 16:50

Hehe...trodde min blogg var kopplad till min facebook, men så var icke fallet :P

den inställningen hade tydligen försvunnit på vägen eller någe, men nu ska det väl funka igen <3

Presentation


Hoppas du kommer trivas!Buzzador

Fråga mig

14 besvarade frågor

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Along came Nelly... med Blogkeen
Följ Along came Nelly... med Bloglovin'

Lämna ett avtryck

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012
>>>

Senaste inläggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se